Blogger tarafından desteklenmektedir.

Patates Kızartması Nasıl Yapılır ?

Patates Kızartması Nasıl Yapılır ?

Malzemeler ;

1-) Patates
2-) Sıvı Yağ
3-) Tuz
4-) Ketçap ve Mayonez (isteğe bağlı)
5-) Tahta Kaşık (Tahta olmazsa kaşık iş yaş...)

Yapılışı :

Patatesleri iyi bir şekilde soyun ardından patatesleri diktörtgen şekliden ama ince olacak onu siz kafanıza göre ayarlayın orası size kalmış.Geniş bir tencere olur yani en rahat sizin için hangisi ise ben tencere tercih ediyorum o yüzden.Tencereye sıvı yağı koyun patatese azlığına veya çokluğuna göre yağı siz ayarlarsınız.Ocağı ateşleyin ve yağ biraz ısınsın ardından patetesleri tencereye dökün tahta kaşık ile karıştırın ve iyice kızarmasını bekleyin tuzunu filan kızarırken atarsınız sıkıntı olmaz.Kızartma bittikten hemen sonra ocağı kapatın yoksa iş yaş...Tencereden bir tabağa veya siz canınız hangi kaba koymak istiyorsanız koyarsınız orası sizin bileceğiniz iş...Ketçap ile yerseniz daha iyi olur ama siz bilirsiniz ben anlamam...Daha bu patates kızarmasının yumurtalısı var peynirlisi var...Yani sizin zevkinize göre birçok çeşidi var onuda kafamın estiği bir gün anlatacağım...

0 yorum:

Yorum Gönder